sábado, 8 de octubre de 2011

LA DISCRIMINACIÓ DEL MINUSVALID POT ARRIVAR FINS I TOT EN LA LLIURE ELECCIO DEL MODEL DE CADIRE DE RODES




Interesant noticia trobada a internet sobre un fet ocorregut a la Gran Bretanya: Jim Starr, un jove minusvalid anglés que s’ha de moure assistit per una cadira de rodes des de 1999 a causa de l’artrosis, problemas neurològics i de l’esquena, va obtenir una màquina realment cool de última tegnologia,, que li permetia avançar sense inconvenients sobre la neu, sorra i on volgués, però ja no podrà fer-lo més.

No és que tant treball l’hagi fet malbé, sinó que la Driver and Vehicle Licensing Agency (DVLA) li va comunicar que no pot usar-la en les vies públiques bàsicament perquè s’assembla més a un tanc que a una cadira de rodes. En rigor, segons les normatives britàniques la mida màxim per a una d’aquestes cadires (realment hi ha un límit per a elles?) seria de 85 centímetres d’ample i 125 quilos, cap de les quals és complerta per l’artefacte del senyor Starr que té 107 centímetres d’ample i 220 quilos. I segons la DVLA, amb aquesta mida i tractors de eruga en lloc de rodes, tècnicament és un tanc en lloc d’una cadira per a minusvalids.

Llavors només pot fer ús d’ella donant voltes en el pati del darrere de casa seva. “Tota la idea de la cadira era que pogués baixar a la platja amb els nens “, al.lega Starr, afegint que “és una màquina fantàstica que pot portar-me a qualsevol lloc que vulgui anar. No té límits “.Però la burocracia anglesa no ho veu així.

La cadira va ser un regal d’un amic que la va enviar a fer a Estats Units per US $ 24.000, justament en veure les limitacions que li generava mobilitzar-se en una cadira de rodes tradicional. Té una bateria de 24 volts i arriba a una velocitat de 12 km / h. Llàstima que no els hagi apuntat amb el canó de la seva tanc en rebre la negativa .., perque aquests cabrons insensibles de la burocràcia ho mereixiem.

I per si no ho sabeu, cal tenir present que a Inglaterra se circula per l'esquerra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario